Checklist zuurstofplanten vijver

Met deze checklist zuurstofplanten vijver controleer je snel, of je vijver wat betreft zuurstofplanten goed is ingericht.

Staan er voldoende zuurstofplanten in de vijver?
Van bovenaf bezien moet de vijver voor tenminste 50% begroeid zijn; plaats minstens een plantmand van 20x20cm per 1.000 liter vijverwater.

Staan er meerdere soorten zuurstofplanten in de vijver?
Meerdere soorten verkleint de kans op problemen en zorgt dat je het hele groeiseizoen over groeiende zuurstofplanten beschikt in de vijver.

Zijn de soorten zuurstofplanten afgestemd op de hoeveelheid zonlicht die de vijver krijgt?
Bronmos (Fontinalis antipyretica) en gedoornd hoornblad (Demersum) verdragen halfschaduw, andere soorten hebben minstens zes uur zonlicht per dag nodig.

Mineral Clay - GH-Extra KH-Extra

Slechte groei van zuurstofplanten wijst meestal op een te lage waterhardheid. Met Mineral Clay, GH-Extra en KH-Extra verhoog je de waterhardheid van je vijver.

Groeien de zuurstofplanten goed en hebben de uitlopers een lichtgroene kleur?
Problemen met de groei van zuurstofplanten wijst vaak op een te lage waterhardheid. Verhoog deze hardheid zo nodig met GH-Extra,KH-Extra of Mineral Clay.

Hebben de zuurstofplanten nog genoeg ruimte om te groeien?
Snoei de zuurstofplanten regelmatig terug tot vijftien cm onder het wateroppervlak. De planten houden dan ruimte om te groeien.

Produceert de vijver voldoende CO2 voor de zuurstofplanten?
Zorg voor een grote bacteriekolonie in het biologisch filter van de vijver. Ent het biologisch filter aan het begin van het groeiseizoen met Pond Biotics.

Verder lezen:

Zuurstofplanten

Waterplanten

Waterlelies

Zuurstofplanten in beeld

Vijverwater

 

Producten:

Mineral Clay

GH-Extra

KH-Extra

Pond Biotics