Checklist draadalg biologisch bestrijden

Met deze checklist draadalg biologisch bestrijden kun je snel nagaan, of je de draadalg in je vijver op de juiste manier biologisch bestrijdt.

Aanwezige draadalg zoveel mogelijk uit vijver verwijderen
Verwijder de aanwezige draadalg uit de vijver met de hand, een hark of een borstel op een steel. Probeer zo veel mogelijk draadalg uit de vijver te verwijderen.

Groei van achtergebleven draadalg en algsporen remmen
Behandel de vijver met een biologische draadalgbestrijder om de groei van achtergebleven draadalg en algsporen te remmen.

Waterhardheid vijver verhogen
Verhoog de waterhardheid van de vijver met een biologisch middel om de achterliggende oorzaak van de alggroei weg te nemen en zo de groei van nieuwe draadalg in de vijver tegen te gaan.

Eventueel: extra zuurstofplanten in de vijver zetten
Draadalg en zuurstofplanten zijn voedselconcurrenten. Extra zuurstofplanten zullen daarom de groei van draadalg in de vijver verminderen.

Vijver behandelen met Draadalg-in-één Biologisch
Draadalg-in-één Biologisch  remt de groei van draadalg en algsporen in de vijver en verhoogt tegelijkertijd de waterhardheid van het vijverwater. Deze aanpak geeft het beste resultaat bij biologische draadalgbestrijding, omdat ook de achterliggende oorzaak van de alggroei wordt weggenomen.

Verder lezen:

Draadalg biologisch bestrijden

Draadalg voorkomen

Draadalg herkennen

Biologisch onderhoud vijver

 

Producten:

Draadalg-in-één Biologisch